Blev precis nedstämd i min lycka...

Allt har kännts så bra och det mesta ligger på plats...då ska det komma något som klappa till en i ansiktet lite granna. Orkar inte berätta vad det handlar om i detalj, det tycker jag är för "kännsligt" att skriva om i bloggen då det inte har med allmänheten att göra...fattar det kort.

Vi är bjudna på fest ikväll med massa vänner. Det är med vänner som har småbarn och det var stricktly no kids ikväll. Det tycker jag är jätte kul att vi skall träffas utan barnen. Detta är också bestämmt sen någon vecka tillbaka och vi skaffade barnvakt. Perfekt. Johan blev överlycklig när mina föräldrar kom och skulle hämta honom och tyckte det skulle bli jätte kul. Han ignorerade mig nästan, faktiskt.

Fick då höra att det var rubbat och att inte normalt. Att han skulle sova borta. Det är ju tydligen alltid så. (?) Inte visste jag när detta erbjudande kom att det skulle komma ett annat? och att JAG får skit för det?
Jag orkar inte. JAg kommer inte hella att dyka upp där. Vill inte höra hur rubbad jag är...bara för att någon annan hade det på något annat sätt. Jag tänker inte försvara mig heller, för det är inte lönt. Nu känner jag mig helt plötsligt elak. Dålig. Dum och faktiskt som en dålig mamma. Nu är hela världen mitt fel och kvällen som jag sett framemot så länge nu känns helt plötsligt inte lika kul längre, när detta ligger och gnager i huvudet på mig.

Nu ska jag lägga mig i badet, försöka glömma detta: Och veta att jag faktiskt är en utmärkt mamma som orkar hålla alla bollar jag har i luften hela tiden. Att jag gör ett utmärkt jobb med min son som aldrig är annat än glad. Som är lugn och trygg i sig själv, på dagis och med alla han har runt omkring sig. `

Jag tycker att alla mammor borde ha en eloge, för det är bara dem som förstår vad jag menar.

Kram.

I welcome life...

into my life :)

Avslöjar nu min glädje hemlis som jag haft, bara för att veta säkert att det är så!
Jag sökte för ett tag sedan extra jobb på Life i sollentuna C...och idag fick jag jobbet! :) Känns jätte bra att ha ett extra jobb med fasta tider. Det behövs verkligen...jag är superglad! det ger ju mig några extra tusenlappar i månaden...så det blir som innan jag var gravid, så det känns fab!

Anyways, dagen har varit bra i övrigt också...jag var på min praktik plats och fixade klart för min VFU uppgift. Fick JÄTTE bra info och jag får verkligen in litteratur och allt vad det nu är, ska redovisa i form av en monolog tror jag, skall bara hitta på HUR det skall jag fixa i veckan...lite i helgen också tror jag. I vilket fall som helst är jag supernöjd med mitt FOKUS. Det kommer bli JÄTTEBRA!

Sen så har vi haft det lungt och mysigt här hemma...vi är enormt trötta bode jag o jonas men vi tar en dag där vi sover i helgen. Skall dock iväg imorgon en sväng på kvällen...Jag och Fia ska hem till Jenny och ha det trevligt med lite folk, sen så skall vi till väsby ett tag...jag skall dock inte dricka så mycket, då jag inte vill bli full och jag vill inte vara trött och bakis på Söndag. så lite vin, men icke mer...

Nej,
Nu skall jag o min karl titta lite på film...godnatt på er.


"För du sålde ditt hjärta, du sålde din själ, så inte känner du smärta, när jag tar mitt farväl, inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan hjärta inte kan, av allt det jag gav har du ingenting kvar, jag ger vad jag har
Men du ger ingenting tillbaks" Lisa Ekdahl - Du sålde våra hjärtan. 

Jag är en riktig slösare.

Note to self: Spendera inte några mer pengar nu, Malin. Aja baja, använd resten av din pengar till hushållet alltså typ mat osv.

Igår efter skolan träffade jag Åsa och fick låna böckerna till kursen jag läser nu. Fick även träffa hennes lille Casper som är så ohyggligt söt...! Vi fikade lite sen gick vi till Ginatricot och jag köpta två par leggings (olika sorter) och två tunikor och en kofta. Kommer hem, det ena paret leggings, perfekt, koftan perfekt. Ett par leggings var för korta, sucks. Och tunikorna var snygga tills dem kom ned till nedandöfr rumpan...så idag efter att jag lämnat Johan på dagis så åkte jag till Sollentuna. Först så klippte jag mig. Nu känner jag mig som mig själv igen då jag har fått bort allt skit jag bar på på huvudet då jag inte klippt mig sen i Juni förra året.
Sen gick jag till sollentuna sjukhus och fixade nytt recept på ppiller. Sen ner till centrum igen...bytte grejjerna på Gina och hittade bara en tröja jag kunde tänka mig så bytte till den och fick ilte kontanter. gick sen in på HM...bara skit...skit hm i sollentuna...har inget bra alls...gick in till Lindex och hittade en kjol och en väska...sen drog jag till apoteket och köpte bisolvon till Johan och lite grejjer till mig...sen mat...sen hem...nu är jag här...hela dagen har nästan gått...ska snart hämta Johan...Puuh...

SKa inte köpa mer till mig själv nu. Jag har gjort det jag behövde nu räcker det.

Nej,
nu så ska jag ta och fixa lite smått innan jag måste gå iväg!
Puss och kram!

"Teenagers scare the living shit out of me..." My chemical Romance.


Äntligen!

Så, då var den långa gårdagen över och nu är det Tisdag. Känner mig glad och avslappnad. Jag har funnit en liten gnista nu och tycker att det är jätte kul att plugga. ÄNTLIGEN! Förra terminen var HEMSKT jobbig och jag är glad att den är över. Men iaf. Nu har jag idag tid att städa och tvätta lite. Känns jätte skönt. TOg en promenad till Bredden imorse och köpte blöjor och middag till ikväll. Senare ikväll skall jag iväg och träna, Satscycling och SatsCore. Två pass, men det är för att dem bara är en halvtimma var...och typ "sitter i  hop"

Så, iaf...skall städa nu, börja med köket och lyssna på New Moon på ljudbok. Har varit så ivrig efter jag sett New Moon så att jag hoppade direkt på Eclipse och sen Breaking Dawn...sen började jag lyssna på första boken och jag tyckte den var gaaaaalet tråkig...så jag gav upp ett tag och lyssnade på Eclipse och Breaking Dawn IGEN...sen så tog jag mig igenom resten av första boken, så nu ska jag kämpa mig igenom New Moon bara för att. AJa, shit the same.

JAg känner mig förövrigt ett snäpp starkare, ett snäpp lyckligare och ja...jag hoppas bara på en sak till...men det är hemligt just nu...tills jag vet. (och nej för fan, jag är inte gravid så tänk inte äns tanken. Måste ju bli klar med skolan först.)

Puss och Kram.

för att få respekt, skall man ge respekt.

Okej, i Lördags så åkte jag och Jonas in till stan för att kika på Avatar. (sjukt bra film för övrigt).
På tåget på väg in så är det lungt och fridfullt och vi sitter och små pratar lite. En flicka i 10-12års åldern med sin mamma som inte kan ha varit en dag över 30 går på tåget och sätter sig på andra sidan gången från oss. Alltså brevid fast gången var emellan...

Flickan tar upp en ouppblåst ballong som hon börjar blåsa upp och sedan släpper ut luften igen, så att det där irriterande pip, prutt och skräll ljudet viner som bara den. Det var liksom inte bara en gång hon gjorde detta och mamman satt och peppade henne och hjälpte till. Gång på gång blåste hon upp den där jävla ballongen och släppte ut luften så att det tjöt i hela jävla vagnen. Oerhört irriterande. Mitt i detta så ringer min mobil och jag svarar. Flickan fortsätter och hon och hennes mamma skrattar hysteriskt. Till sist när jag inte hör vad Fia säger, blir jag så fly förbannad för den här lillafamiljens brist på respekt för resterande resenärer att jag rent utav sagt vänder dit huvudet, och säger: Nu får ni för fan lägga av och hålla käften. Fattar ni hur jävla irriterande det där är? Varav på mamman säger till mig: att så får man inte säga, det finns faktiskt ett barn i närheten. JAg svarar helt ärligt: att det skiter jag fullständigt i. Då säger hon något som: att man inte kan kräva respekt om man inte ger respekt. Jag viftar bort henne och avslutar mitt telefonsamtal. Jonas och jag säger inte så mycket utan mest tittar på varandra med höjda ögonbryn medans mamman sitter och förklarar för sin dotter hur dum i huvudet jag är. hon sitter även att planera med sin dotter att hälla kaffe på oss när vi går av tåget. JAg säger fortfarande ingenting. När tåget stannar vid centralen och vi reser oss upp så ser jag att flickan flinar och försöker sig på något. Då knackar jag henne på axeln och stirrar på henne och hennes  mamma och säger att: Hon minsann borde lära sig själv och sin dotter lite respekt också. Kvinnan blir väldigt upprörd och säger att man inte skall tala fult med barn i närheten, och jag informerar fortfarande att jag skiter i det, man skall inte låta sin barn beteé sig hur som helst heller. Hon säger då att barn måste få roa sig. "jaha, men kanske inte på vilka vilkor som helst." svarar jag. Hon går också av tåget och går bakom oss. Hon fortsätter att uttrycka sig och flickan säger då: sluta nu mamma, hon är förmodligen lite småsjuk i huvudet. Det fick mig att bara drastiskt vända mig om och peka finger. Jag fick höra något om att jag vara omogen. Det skiter jag också i.

Jag var smått arg över detta hela kvällen.
Tanken är då denna...hur kan hon kräva av mig att visa henne och hennes dotter respekt, när hon inte har visat någon annan på detta tåget någon respekt i överhuvud taget? Vilken jävla jubel idiot! HON kan inte kräva att jag skall sitta i 20 minuter och lyssna på när hennes dotter och hon själv förövrigt sitter och roar sig med att göra vidriga ljud med en ballong. SKulle det varit mitt barn hade jag helt enkelt tagit ballongjäveln, förklarat för mitt barn att så kan man leka hemma. För att annars stör man övriga resonärer. Alltså respekt mot medresenärer och deras trevnad. Sen att jag la ut sånna "välvalda" ord kanske jag kunde lagt band på, men jag var redan asförbannad. Undrar också hur pass hon har uppfostrat sin dotter. Om nu hennes dotter i skolan låt säga, blir tillsagd eller något, har hon då lärt sig av sin mamma att det är helt okej att kanske hälla vatten på en kamrat, eller kanske till och med läraren? Det verkar som om den stackars flickan kommer att få stora problem i livet, tack vare hennes mamma. Stackars lilla flicka.

Nej, återigen tillbax till plluggandet...

Puss o Kram

snabb morgonblogg...

SÅ här sitter man, har varit vaken sen kl kvar i sex...jag är över trött, vilket gör att jag känner mig pigg...jag är påklädd, sminkad och "fixad" i håret...böckerna är packade, blocket ned packat och jag sitter just nu och skriver ut power point pressar från föreläsningar...allt skall med till tentan. JAg är nervös...tror inte att jag klarar det, men jag skall göra mitt bästa.

Jag tänkte att jag snart skulle åka så att jag kan sitta på kafeet ett tag och gå igenom lite...

Satt till 23 igår kväll med examinationen och blev typ klar...det som är kvar är att jag skall finslipa på diskussionen och det hinner jag göra när jag kommer hem. Sen är det bara att posta.

Sen är det gjort, tentan skriven. då är det då resa på specialpedagogiken och vfu uppgiften kvar. Har haft en galet tuff termin och vill inte uppleva detta igen. Men som sagt...nu är det nu kula som startas och jag känner stort  hopp! Skall ha som mål att vara piggare, altertare och mer fokuserad...samtidigt som jag också skall göra utifrån min förmåga och att min son kommer i första rummet och det går, nu när han inte är sjuk lika ofta och tycker att dagis är roligare.

Nej nej, nu skall jag åka...wish me luck!

puss o kram!

Stressen tär på mig...

Jag är så galet trött och stressad att jag är alldeles utom mig.
när jag blir stressad blir jag apatisk. Jag är galet apatisk just nu och har inte lust att göra nått och är totalt handelslös. jag klarar inte av att göra något...Men tvätten hänger, maskinen diskad...dock så har jag fortfarande tvätt i tvättkorgen, disk i diskhon...högar med papper och grejjer att läsa och skriva examination och plugga till tenta...jag bör också städa...huu...


Nej, nu skall jag fortsätta skriva...vill verkligen bli klar asap!

puss o kram

Nej...ingen låt idag...

Har man tråkigt så...


MOBILFÖRHÖR.
 
HAR DU PUSSAT NUMMER 2? Annika...ja...det har jag!


VAD HAR DU FÖR RELATION MED NUMMER 20? Frida...en gammal vän och klasskompis.


NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 30? Nämner inte namnet, men förhoppningsvis så kommer jag aldrig mer att se människan!


ÄR NUMMER 18 SÖT? Fia! Klart Fia är söt! Hon är Sötaste sockerbiten :)


VAD VAR DITT FÖRSTA INTRYCK PÅ NUMMER 33? Min faster Kerstin...du, det vet jag inte...jag har känt henne hela livet ju...


HUR TRÄFFADE DU NUMMER 9? Carina, Jonas mamma...Ja du, jag träffade henne genom Jonas, i Avesta...midsommar 05!


HAR DU TRÄFFAT NUMMER 2 DEN SENASTE MÅNADEN? Nej! jag har inte träffat Annika på 300år känns det som!


HUR KÄNNER DU NUMMER 23? Helena lärde jag känna när jag jobbade på Donken...har dock träffat henne innan också...klurade vi ut då iofs. Sen har vi bara fortsatt att umgås!


NÄR TRÄFFADE DU NUMMER 5 SENAST? Birgitta...hmm...det vet jag inte...när jag var på Stalands sist och hon jobbade?


NÄR SKA DU TRÄFFA NUMMER 14 NÄSTA GÅNG? Eda (aka Sara) det har jag ingen aning om...nästa gång vi bestämmer oss för det?


ÄR DU NÄRA VÄN MED NUMMER 13? Connie. Min lilla boss...hon är min chef, men hon är också en ohyggligt bra människa...men nära vänner kan jag inte påstå att jag är.


HAR DU GÅTT PÅ BIO MED NUMMER 4? Bella...min kusin...det vet jag faktiskt inte...har jag det?


SKULLE DU KUNNA GÅ UT MED NUMMER 5? Nej. Inte alls.


VAD PRATAR DU & NUMMER 17 OFTAST OM ? Fanny, min "svägerska" och jag pratar nog om det mesta faktiskt...


KÄNNER DU NUMMER 1? Anne Maria...yes box, det gör jag.


SKULLE DU KUNNA GE NUMMER 6 EN KRAM? Bror min. SJälvfallet!


VAD HAR DU OCH NUMMER 7 FÖR RELATION? BVC...jadu, jag brukar gå dit med mitt barn...förövrigt måste jag fan ta o ringa dit...


HAR DU KRAMAT NR 38? Min VFU handledare Lotta...jaa...jag tror faktiskt det!


VAD VILL DU GÖRA MED NR 23? Helena vill jag resa med! Hon är en bra resekompanjon och jag tror vi skulle ha skitkul!


ÄR NR 16 SÖT? Evelina är min slebbo, klart hon är söt!



Så där ja, så kul kan man ha.

NU skall jag plugga...usch och fy....menmen...hej hej!


Blev helt plötsligt...

...NERVÖS!
Skickade precis in en grej till ett ställe och hoppas nu på det bästa...vill inte skriva ut vad det är, men nervös blev jag iaf...för att jag så gärna vill!!

Iaf...förutom det så sitter jag nu och skriver på min examination. Känns bra, men också rätt tungt då...som dem flesta vet...att jag tycker att terminen som har gått, har varit rätt jobbigt. Nu är det slutspörten och jag vill och skall göra detta bra, men känner fortfarande pga. allt som hänt, "musten" som rann ur mig är frtf borta och jag gör nu detta bara för att jag måste. För att jag ser framemot att gå vidare till nästa del i utbildningen. Glömma det som varit...you know, move on? Har iaf kommit en liten bit på vägen och jag räknar med att examinationen är klar i början av nästa vecka och att jag efter det kommer att göra min VFU uppgift. Måste tillbax till Skolan på tisdag och "observera".

Nu blev jag hungrig också...fy fan...orka fixa käk...men antar att jag måste för att orka vidare.

Int. myck. att.gö.

Ha det gott,
Lingonsnopp.


"To cry is to know that you're alive, and my river of tears has run dry. I never wanted to to fool you, but a cold heart is a dead heart and it feels like I've been buried alive by love." Buried alive by love - H.I.M.

Drog fram en gammal HIM skiva...jösses vad man kan bli översköljd av minnen alltså...denna låt rockar!

Dem första dagarna på nya året...

Som sagt ett nytt år, nya chanser, nya möjligheter till förfogande. Året har redan börjat bättre än förra, så ptja...blir nog ett bra år...men man ska inte säga för mycket....karma, karma, karma.

Fredagen var som sagt hel lugn....Johan var sjukt trött hela dagen...men sov som en gris natten till Lördag...20-8 UTAN att VAKNA en endaste gång! Jävligt skönt. Sen hämtade mamma och pappa Johan. Jag vilade mig nästan hela dagen, tittade på film med Jonas och så...sen kom Sara...vi drack lite vin, lyssnade på musik och hade kul! sen åkte vi till magget en sväng. Trevligt. Sov dåligt på natten och mådde jätte illa hela söndagen. men jag kanske får skylla mig själv. Fick dock hem en glad unge som vi lekte med...kastade boll, byggde med duplo och lite andra lekar....Johan har börjat springa nu så man får jaga varandra, det är kul...sen att stänga dörren så mamma/pappa får knacka på och Johan får öppna är också kul...hahaha!

Så idag är Johan på dagis, jag har tagit hand om lite viktigt göra och skall snart äta en macka och plugga lite.

Har också gjort en musikalisk upptäckt! The Moxy...deras låt stepdown är GALET bra! Spelar den, Bellas Lullaby, Kings of LEons - Sex on fire och CkYs - Close yet far på repeat...

Någon som har några bra förslag på musik som ligger i den genren?

"You say you’re down on your luck
Hey baby It’s a long, long way up
Hold back now, hold back your fears
You say you’re really down and out
And you feel like there’s no way out now
Let go now let go of your tears some more

How many times have you asked yourself?
Is this the hand of fate now that I’ve been dealt?
You’re so disillusioned this can’t be real
And you can’t stand now the way you feel

I don’t care about what they say
I won’t live or die that way
Tired of figuring out things on my own
Angel’s wings won’t you carry me home?"
Social Distortion - Angel's Wings

Jag tror att texten får tala för sig själv...men jag tror nog att alla känner så här ibland. Denna låt har tagit mig igenom många stunder...

2009->2010

Nu är det nytt år och nya krafter. Hade en FANTASTISKT härlig nyårsafton med bra sällskap, godmat och många skratt. Jonas, jag och Johan fixade här hemma hela dagen vid fem kom Karin och Nicklas och sen kom Ted. Vi käkade först min favvo förrät...: Gratinerad chevré med ruccolasallad. YUM! SEN! Oxfilé, hemmagjord klyftpotatis, hemmagjord kantarellsås och grönsallad. Vid 23 käkade vi Karins och Nicklas smarriga smörgåstårta!
Vi snackade massa, spelade yatzy och tja, hade allmänt trevligt. Gott Nytt allihop!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Firade min sons 1årsdag! Fått egen tvättmaskin och diskmaskin!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Nej...men sen igen tror jag inte att jag la några sånna!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Yesbox! Jocke och Jacque, Angelica och Johan, Åsa och Crille, Hanna och Andreas...sen är det nog några till som jag bara inte kommer att tänka på just nu! Grattis igen!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej....inte detta år!

5. Vilka länder besökte du?
Portugal

6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
hmm...nej. Jag har gjort det jag velat, pretty much.

7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?
29/10

8. Vad var din största framgång 2009?
"jobbet" som mamma...och att vi flyttade från 2:an på 51 med små trånga utrymmen till 3:an på 91kvm med 18kvm balkong och öppna ytor med MYCKET fönster och sjöutsikt...DET är hemma för mig.

9. Största misstaget?
Studentarbetslaget.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Hade influensan i början av 09. Hela familjen blev jätte sjuk.

11. Bästa köpet?
Ojfan...en himla massa...just nu skulle jag säga den nya micron.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Johan!

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Familjen och vänner.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Allt med Lady GaGa...hahaha!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Det har året har kantats av så många olika saker...men jag känner mig ändå lyckligare then ever!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat och faktiskt insett att andra också kan.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Spenderat pengar på skit?

18. Hur tillbringar du julen?
Med familjen.

19. Blev du kär i år?
Nej, var redan kär!

20. Favoritprogram på TV?
Idol, som vanligt...The Hills och 16 and pregnant.

21. Bästa boken du läste i år?
Alla twiglight böckerna...eller ptja....lyssnat på dem, men jag hinner aldrig läsa...bara kurslitteratur.

22. Största musikaliska upptäckten?

Filthy Youth och Kings of Leon

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Hade inte önskat mig något men vi var så upptagna med Johans födelsedag!

25. Något du önskade dig men inte fick?
Nej, önskar man sig inget blir man inte besviken.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Firade bara med son och sambo.

27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Finns det säkert.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Som vanligt!

29. Vad fick dig att må bra?
Minna & Jonas.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Robert Pattinson, DUH!

31. Vem saknade du?
Dem som inte fanns

32. De bästa nya människorna du träffade?
Helt klart Rebecca och Malin1


RSS 2.0