Ska man få göra hur som helst?

En liten tanke bara? Får man göra och säga vad som helst, hur som helst? Din jävla apa. jag ska aldrig mer vara snäll mot dig.

några punkter avklarade...

Jag har nu gjort klart två utav punkterna och skall fortsätta med resten...fixa tvätten oh städa lite...
Jag är nu igen trött som en gnu...kroppen skriker SEMESTER och hjärnan håller med.

Funderar på att anlita en städ firma, men då måste dem ju typ städa varje sag då det alltid blir så stökigt fort här hemma, leksaker fram och tillbax, och en katt som springer fram och tillbax...

Funderar allvarligt på att göra Core DVDn nu och strunta i träningen ikväll...i need the rest!


Nej, up and away, gotta keep going now...

Puss och Kram

Ny dag, nya tag...

Trotts min trötthet hamnade jag inte i säng föräns sent.
vid ca. halv tio så vaknar Johan...pigg och glad...fasiken...så det var lite bus och sen så la vi oss allihop i våran säng strax efter elva...men Johan var frtf pigg så vi tittade på lite kort (vilket han tycker är jätte kul) och någa film snuttar på min telefon...sen så la vi oss ner och vi somnar ganska omgående...vi sover till halv åtta. Upp och hoppa, morgon mys i soffan...sen åt vi frukost i lugn och ro...tvätta ansikte och händer, byta blöja tvätta rumpan....på med blöja på med kläder, på med skor, jacka och kepa...ner i vagnen och sen iväg till dagis.

Det var en lycklig grabb som kom dit och började leka ögonblickligen.

så nu sitter jag här med händerna fulla...har massor att göra, men tänkte skriva lite här också.

Skall hinna med massor av viktiga saker idag!
Undrar faktiskt om jag räcker till...förstår inte hur jag orkar faktiskt!

Dagens todo...

* Skriva lektionsplanering om Barnkonventionen.
* Göra Kunskaps-mallen
* Städa
* Hänga tvätt och stoppa ner mer tvätt i maskinen.
* Hämta Johan
* Handla mat.
* Jonas kommer hem
* Laga och äta mat.
* Leka
* Träna om jag inte är för död...måste ju pröva mina nya RYKÄ skor då mina gamla har fått "punka".
Har haft dem i två år och för någon vecka sen "dog" dem. Fick spänningar i foten och var tvungen att börja stretcha redan någon minut in på uppvärmningen. Inte som det skall, och det blev bara värre...så nya skor is the shit, sen har jag ju också en ny träningsväska, då morsan har klagat sig blå över att mina gamla är för ful och sliten...jag älskade ju iofs den väskan, det var lite sliten men den dög väll fram och tillbax till gymet? Tydligen inte.
IAf...efter det..
* Duscha
* Krascha i sängen.

Jag hoppas nu på att helgen bjuder på Sol så att vi kan åka till Avesta på Fredagkväll...på Lördag är det nämligen marknad där och det brukar vara kalasmysigt! Så jag hoppas på det.

Skall även slänga ur mig ett ENORMT GRATTIS!!! Jonas kusin Olivia och hennes sambo Felix som igår morse fick en liten son! Nu har Johan en syssling och Jonas ett kusinbarn! Jätte glad är jag för eran skull och det känns jätte kul at välkommna in ett nytt liv till släkten!!

Hmm...ja...jag känner mig rätt färdig skriven på detta inlägg nu tror jag...

OHhh....nee...en liten sak till. På Torsdag nästa vecka så är det sista dagen i skolan för sommaren och detta skall firas med buller och bång! Jag skall gå på min första konsert sen 2007!!! GALET va kul det skall bli! Jag skall gå med morsan, moster och kusin på AC/DC, hur balle är inte det?
Senaste konserten var en Halloween konsert, den var också bra!

Nej fan, nu får jag skärpa mig lite, msåte sätta igång nu om jag skall hinna allt!

Puss och Kram på er!

Jag känner mig döende...

Jag är så trött! Det är typ en vecka kvar i skolan, sen är det sommarlov...men shit va sliten jag är!
På sommaren vankas massor med mys med min son och så mycket som Jontman kan! Han ska slita massor i sommar...dock skall jag kompletera lite grejer som behövs göras med skolan...puhh..men det går!

Har lite ångest över att jag inte följer med en hel drös av mina vänner på kryssning på fredag...men som jag sa till Linda...jag ORKAR inte...jag är så trött, det skulle va skit kul, men jag har för mycket att göra och jag är TRÖTT....jag behöver all vila jag kan få!

Nu skall jag snart kolla på Ugly Betty och innan dess måste jag hänga tvätten...

så...

God natt!

Puss och Kram

Hes i halsen.

Jag är hes....jag hatar att vara hes.
Helgen var superkul, men det blev galet sent på Lördagen...jag o Jonas var nog inte hmma föräns kl 04 på söndag morgonen...sova och vakna kl 10 för att fixa lite här hemma o tolv kom Johan...

Nu sitter jag här med en lektionsplanering och jag vet inte hur pass mycket jag skall skriva, men jag skriver det jag kan just nu så får man lämna synpunkter till imorgon. Skall också hinna handla mat och hämta Johan, sen gå förbi farfar Roffe...måste även dammsuga och duscha...

Vill helst sova, men det får jag ta någon annandag...

nu skall jag fortsätta så jag blir klar...

Puss o Kram

McFusk&Co

Efter en speciell morgon så slog jag mig ner framför datorn och bestämde mig för att kika på en McDonalds dokumentär som jag har hört lite om som visade i veckan, om jag inte såg helt fel.
Tänkte faktiskt bemöta den dokumentären, eftersom jag själv är en gammal McD medarbetare.

Vill börja med att säga att jag jobbat på 2st resturanger och haft 2 och 1/2 chef :P Jobbat som vanlig medarbetare och skiftledare.

Angående att jobba utan lön och redigering av timmar.

Jag har aldrig under min tid som anställd blivit ombedd att stämpla ut och fortsätta jobba. När jag har arbetat så har jag varit instämplad, och jag har aldrig upptäckt någon korrigering som är felaktig.

Dem gångerna som tider har korrigerats är om jag glömt stämpla in eller ut, etc.
Gånger som jag själv har korrigerat tid är när medarbetare har glömt att stämlpa in eller ut. ARbete utan lön där jag har jobbat har så vitt jag vet, inte förekommit.

När det har varit obekvämarbetstid och inte så mycket att göra så sa alltid chefen att vi skulle ta tag i bestyr som skulle göras: städa kyl och frys, städa och se till att det var snyggt och påfyllt överallt. Självklart var detta betalt, inget som man blev påtvingad att göra, utan självklart att det skulle göras. Som skiftledare så stod jag nog mer med händerna i skiten än vad mina medarbetare gjorde.

Självklart så passar man på när man inte säljer så mycket att skicka folk på rast. Problemet som jag dock såg var att man mer än ofta fick avbryta sin rast för att komma in och jobba igen, och inte att man fick ta extra rast när man inte ville....

Dock så är jag övertygad om att detta förekommer på flera olika ställen, själv har jag dock inte erfarat det.

Angående waste proceduren.

Jag kan till vissdel hålla med om att det kunde slarvas lite. Men jag wastade och wastade som en galning under mina 3 år och det var ingen som skrek på mig för det. Min första chef uppmanade till att göra det, och det ända som man fick en anmärkning på sig utav henne var att vi producerade för mycket mat ist för att tänka på hur faktiskt försäljningen såg ut. Alltså: Att det var upp till oss att inte producera för mycket, så att vi slapp slänga så mycket. Men att wasta var en självklarhet. Dock så är jag medveten om att det då och då slarvades med det.

Anmärk då också att detta är någonting som jag tror händer och sker på dem flesta resturangerna, varesig det är mcd eller kvarterskrogen. Din lokala pizzeria är förmodligen i bottenstandard och McD i klass med Edsbacka Krog i jämnförelse.

Att arbeta när man är sjuk.

Hmm...jag tror nog att dem flesta människorna har jobbat sjuk någongång i sitt liv och det är inget undantag om du nu så jobbar i en butik eller i en snabbmatsresturang.

Jag har nog aldrig jobbat när jag har varit riktigt sjuk, hängig och seg, javisst. Förkyld? Ja visst, Snorig, hes, hostig, ja. Det har vi nog alla. Men bara för att man är förkyld behöver man inte vara sjuk.
Har jag varit sjuk så har jag varit hemma. Så är det bara. Jag har dock blivit ifrågasatt några gånger - men då har det berott på andra saker - att jag gick igenom en liten kris i mitt liv, och nu efterhand så förstår jag att jag då och då blev ifrågasatt. Dock så har jag varit sjukskriven vid tillfällen och det har inte varit något snack om saken.

Förutom en gång och det var i slutet av mina Mcd år, då jag efter en akutoperation blev sjukskriven, lämnat sjukskrivningen på resturangen och åkte dit 3 dagar senare för att snacka lite. Varpå chefen satt med första assistenten och frenchaistagaren på möte i lobbyn (märk då att denna resturangen var uppköpt.) Någon sjukskrvning  hade då inte chefen läst och blev då eld och lågor och började bläddra i pärmar "ojojoj, hur skall vi lösa detta." Jag tackar Gud för att den underbare Franchaistagaren var där och påpekade för chefen och assen att det inte var mitt problem, utan deras och det var deras uppgift att lösa detta.

DEN mannen, som ägde den resturangen och några till är en fantastisk människa och han gör ett JÄTTE bra jobb!

Är man sjuk så är man, dock kan jag förstå en frustration, som jag också har känt: Helvete en sjuk, vad gör jag nu? Hur blir det med raster, kommer jag hinna få in någon ny? SPeciellt när det var flera under en dag som sjukskrev sig, det blev mycket extra jobb, och det var skit tungt. Och trotts att det inte var meningen så kunde nästan frustrationen blåsa över någon stackars medarbetare, vilket faktiskt var den ursprunliga tanken, självfallet.

Jag vill också passa på att nästan försvara Lotta Björck. Det är inte hennes fel att det ser ut som det gör. Jag är övertygad om att hon gör det hon kan. JAg är också övertygad om att hon inte visste om detta. Har ingen rapporterat detta till henne innan, hur skall hon då kunna veta? Jag tror att Lotta Björck just i detta nuet arbetar hårt för att försöka förebygga att sådana grejer fortsätter att förekomma, däremot så tror jag tyvär att det aldrig kommer att försvinna helt.

Jag vill också säga att det inte är alla chefer som driver isn resturang på det sättet! Första chefen jag hade var en otroligt duktig kvinna! Nog att hon och jag hade några käppar i hjulet i våran relation då och då, så tyckte jag att hon gjorde ett mycket bra jobb. Det fanns alltid personal och hon gjorde vad hon kund epå den fronten. Hon var tydlig med uppgifter som skulle göras, att det skulle vara rent och fräscht. En ELOGE till dig!

Har dock också haft en chef som i mitt tycke var BAJS och det var därför jag slutade. 

Så, nu har jag sagt mitt. 

Puss o Kram  


About moi!

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? Riktitigt kär, bara en. Min J.
Vad tycker du om kärlek? Det bästa
När kramade du någon sist? Idag
Saknar du någon speciell person? Jaaa...jag saknar faktiskt Annika...träffar henne nästan aldrig...
Har du svårt för att bli kär? Kär på riktigt, ja. Förtjust; nej.
Är du singel? Inte ett skvatt
När fick du senast en komplimang? Igår...fast av mamma iofs!

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Ja....inte kul
Hånglat med nån riktigt ful: Förmodligen.
Hånglat med fler än 50 pers: Inte samtidigt men under hela livet, ja.
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Ja...
Gjort något riktigt dumt? Det har nog alla
Gjort något du verkligen ångrar? Ja, samtidigt som jag har lärt utav det.
Åkt ambulans? Ja.
Gjort nåt olagligt? Granterat.
Fått din mamma att gråta? Jo. Inte med mening dock.
Slagit ner någon? Inte slagit ner någon, men slagit någon.
Skämts över dina föräldrar? Alla barn skämms över sina förläldrar då och då.
Sagt jag älskar dig och menat det? Självklart, säger det till min sambo och min son varje dag.
Tar du droger? Nej.
Dricker du? Då och då.
Vilka kläder sover du i? T-shirt eller linne
Vad hatar du verkligen? Smutsiga golv, pedofiler, våldtäksmän, mördare, alkolister.
Är du ensam nu? Ja...eller ptja, katten är hemma
Vill du gifta dig? Vet inte...kanske.
Vill du ha barn? Ja, ett till iaf...har ju redan en underbar son.

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Jag, sambon och sonen
Såg dig gråta? Jonas tror jag.
Fick dig att gråta? Oj...det vet jag faktiskt inte...säkert något på Tv
Du delade en dricka med? Sonen...alltså alkoholfritt då
Du gick på bio med? Jonas.
Skällde på dig? Mamma
Sa någonting till dig och vad var det? Mamma: Hej, hur är det med öronen, hur mår Johan och vart han glad när pappa kom hem?

 DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Nej.
Kramat någon? Yes
Pussat någon? Yes.
Köpt någonting? Ja.
Sjungit? Ja, barnvisor
Saknat någon? Mja...


destination: umeå

Jag sitter här i umeå och har det bra! strålande väder och just nu en film på tv. Hade filmkväll med mina kusiner igår, vilket var helt perfekt. har inte umgåtts med dem på jätte länge. Johan har lekt så att han slocknade redan vid sju. imorgon blir det sovmorgon till åtta, sen är det upp och göra sig iordning då jag skall träffa en gammal vän som också har fått barn. skriver mer om resan när jag kommer hem! puss och kram

Destination: papperstuss i näsan...

Så var denna helgen...bajs helg...
Johan blev sjuk natten till Fredag...snorig, gnällig, rinnig i ögonen, nys och blablabla...dunder förkyld och har inte gjort mycket annat än att tjura och spilla vatten och sagt i lägenheten...grinat och grinat. Sen så blir jag sjuk också....underbart...
johan är bättre nu, men det blir hemma imorgon också....A, för att han inte är helt 100 B, för att JAG är sjuk frtf...

sitter här med en papperstuss i näsan för att det inte vill sluta rinna, känne rmig som ett grinigt litet barn för att jag vet att jag snart skall ta näsdroppar så att jag kan sova inatt...jag HATAR att ta näsdroppar, det är äckligt...

ska lägga Johan i våran säng nu, för han ligger och gnyr i sin säng...och jag tänker inte springa upp 50ggr inatt för att kolla honom. 

Puss och Kram

Destination: Livet...

...är gott!

Fått igen lite sömn idag. Väl behövligt.
Har precis varit och tränat, super skönt! Kom underfund med igår att jag kan visa mig i linne i sommar då jag har shapat upp mina armar! Kalas! så idag har jag beställt lite fina klänningar!

Blir ett kort inlägg nu, ska kolla en ny Mel Gibson film som jag började kolla på idag, men somnade...så tittat Jonas ikapp mig så att vi kan titta på resten tillsammans! Edge of Darkness...

By the way, igår såg jag den läskigaste filmen EVER! Dead silence....med sånna där buktalar dockor, och dem som känner mig vet att jag hatar dockor och framförallt clowner...det fanns en buktalardocka i form av en clown också...i died. Twice, framförallt för att karln somnade och jag tittatde på typ hela filmen mellan fingrarna!

nej, nu måste jag kika!

puss och kram

Destination: hjärtats fröjd och glädje.

...det är var mitt barn är gör mig.
Han är hela mitt liv.

Just i detta nu sitter jag med TVn på, alla sover, och jag är vaken...tittar på Patrioten med Mel Gibson och Heath Ledger. En film jag har sett så sjukt många gånger, men ser det idag med helt andra ögon.
Han gör allt för att skydda sin familj och smärtan att se två av sina söner dö. Det gör ont i mig.

Filmen visar också en sån där ondska...människor som blir totalt hänsynslösa...krig. Usch. Tänk er att det finns människor som skadar/dödar barn...man tänker inte på att en bomb riktat mot någon eller några faktiskt oftast också drar med sig civila...kvinnor, äldre och barn. Man dödar familjer för att komma åt något annat..

Hur kan man? Hur mycket man än hatar någon så kan det ju inte ändå inte kännas okej att mörda ett barn!?
Tanken är för mig ofattbar...det sjuka är att många utav som urför dessa vansinnesdöd, faktiskt har familj själv. Tänker dem inte på sina barn...ser dem inte sina egna barn framför sig? Vad har ett barn gjort för ont? Vägrat äta, smutsat ner sina kläder, skrikit natten igenom, bajsat i blöjan...det har vi alla gjort.

Det äcklar mig och det skrämmer mig att det finns sånna hjärtlösa människor. Jag ser bara mitt barn framför mig. Ser hans stora blå ögon, skrattgroparna och allt underbart som finns med honom...hur skulle man änns tänka tanken på att skada något så underbart?

Usch, mår dåligt.
Död åt krig.
Död åt människor som bara ser så långt som till sin egen näsa.
Whatever you do, comes back times two.

Min son är mitt liv och mitt hjärta.


Nu ska jag sova, imorgon är det en underbar dag och jag skall få träffa min mormor och morfar!
Och Johan också, och Jonas med...men Jonas träffar nog morfar mer än mig! haha!

Puss och Kram

RSS 2.0